Sufletul

Ce este sufletul ? Acea parte din noi fara de care nu am putea trai. Uneori il adormim uitand ca si el face parte din noi, ca este cea mai importanta parte a ceea ce reprezentam noi.

Sufletul e acel ceva care se simte, care se bucura, care simte fericirea. Oricat de adormit ar fi, nu moare nicioadata, chiar asteapta poate toata viata sa ne trezim , sa realizam ca este o parte din noi, sa il ascultam. Sufletul creste prin iubire, iubire pentru tot ce ne inconjoara, el este iubire.

El stie intotdeauna tot ce este bun si bine pentru noi, doar ca ne este greu uneori sa il auzim. Sufletul este partea aceea din tine, ca o lumina care creste cu fiecare zambet, cu fiecare fericire, cu fiecare traire  a ta.

Sufletul iti vorbeste in fiecare clipa a vietii tale, e acel ceva pe care il simti si nu stii de unde vine , e intuitia, vine din tine, e sufletul tau.

De cele mai multe ori uitam de el si il lasam acolo, acoperindu-l cu griji, frici, teama, rautate, suparari, ganduri negative. El este cea mai importanta parte din noi, el este numai iubire. Se spune ” ma doare sufletul ” dar sufletul nu doare, el sufera ca noi uitam de el, pentru ca ne concentram atentia pe alte lucruri si uitam ca el este important.

Se intampla sa avem necazuri, sa patim ceva, o boala, un esec financiar sau emotional, o despartire sau orice altceva care ne schimba viata total…toate acestea sunt doar lectii, lectii ale sufletului sa ne trezim, sa realizam ca exista ceva foarte puternic in noi, ceva cu care putem schimba lumea din jur.

Cand ne-am trezit si am inteles ca ceva-ul acela din noi este real si este o parte importanta din noi, trebuie sa facem curat sa curatam sufletul de tot ce am pus asupra lui in acest timp cat am uitat de el si cel mai important sa il pastram curat, sa ne poata indruma, sa ne arate drumul cel mai bun pentru noi.

Nu trebuie sa uitam ca toate persoanele din jurul nostru au un suflet, la unii foarte adormit care au uitat de el, la altii poate doar atipit. Oricat de greu ar parea in esenta este foarte usor sa ii vezi pe toti cu iubire, sa incerci sa ii ajuti sa se trezeasca, dar sa nu trecem peste liberul arbitru al fiecaruia . Pentru fiecare e un moment cand prima, a doua, a cincea , a zecea lectie te trezeste si iti aminteste cine esti de fapt, nu cine spun parintii tai ca esti, nu cine spun prietenii tai ca esti, nu cine spune societatea ca esti, nu cine crezi tu ca esti, ci pur si simplu cine esti cu adevarat , acel tu pur si simplu , fara masti, fara secrete, tu cu tine, cu sufletul tau , fata in fata.

Atunci o sa intelegi ce este cu adevarat important pentru tine si o sa ai grija de sufletul tau.

Nimic nu este intamplator si cred ca fiecare are un scop si fiecare lectie  care vine e pentru trezirea noastra catre cea  mai buna versiune, catre cel mai pur si sincer “eu” . Sa nu uitam niciodata sa evoluam si sa pastram sufletul curat .

Multumesc pentru toate lectiile primite, pentru tot ce invat, pentru tot ceea ce sunt acum. Multumesc suflete.

Marina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *